Pratite nas

Zanimljivosti

Da li će vas prevariti: OVO JE ŠEST OSOBINA NEVJERNIH LJUDI

Published

on

Brojna istraživanja i ankete tvrde da postoje neke specifične osobine zajedničke ljudima koji vole da “šaraju”
Nikada nećemo moći sa sigurnošću, unaprijed da predvidimo da li će neka osoba da nam bude nevjerna ili ne. Tek nakon što se prevara dogodi možemo da razmišljamo da se to, s obzirom na njegovu/njenu porodičnu istoriju, karakter, situaciju u vezi, to vjerovatno i moglo predvidjeti.

Ipak, postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji nam pružaju statističke, ali i uzbudljive podatke o nevjernim osobama. Na primjer, koje profesionalne grupe češće imaju afere ili da li finansijski situiraniji ljudi varaju više. Šest stvari koje znamo iz istraživanja varalica:

1. Ekstrovertni
U istraživanju iz 2021, koje je sproveo portal za upoznavanje “Ashley Madison”, učestvovalo je dobrih 2.100 varalica, a većina njih (59 odsto) ocijenila je same sebe kao ekstrovertne osobe. Možda to i ne iznenađuje, jer introvertne osobe se obično bolje opuštaju i pune baterije kad su same sa sobom. Afera bi samo mogla da im bude teret, prije nego zadovoljstvo.

2. Prvorođeni
U istom istraživanju na “Ashley Madison” portalu otkriveno je da su većina varalica najstarija braća i sestre – 39 odsto ispitanih varalica bili su prvorođena djeca u porodici, 29 odsto mlađa i 24 odsto onih koji su srednjerođeni. Samo osam odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju bili su jedinci.

3. Niska samokontrola
Istraživanje Univerziteta Karolina, objavljeno u “Journal of Family Psychology” 2020, tvrdi da varalice ne samo da se teško mogu oduprijeti “đođo miđi” iskušenjima, nego generalno pokazuju nizak nivo samokontrole.
Bilo da se radi o vrhunskoj nadogradnji aplikacije koja im zapravo ne treba (naučnici u SAD-u iskušali su ispitanike i time), četvrtom pivu zaredom (a trebalo je biti samo jedno) ili emocionalnom ispadu za svaku sitnicu – čini se da je samokontrola osobina koja se provlači kroz mnoga područja života. A očito i nedostatak iste.

4. Visoka pozicija u firmi
Prema već citiranom istraživanju “Ashley Madison”, većina ispitanika ima upravljačku poziciju na poslu. Čak 13 odsto ispitanika čine menadžeri, a još sedam su izvršni direktori.

5. Vlasništvo nad nekretninom
S obzirom na cijene nekretnina, tu se zasigurno nalazi veliki dio nevjernih direktora – oko 66 odsto ispitanika u istraživanju pomenutog portala reklo je da je dom u kom žive u njihovom vlasništvu.

6. Prepoznatljive crte lica (kod muškaraca)
Kao dio australijskog istraživanja, objavljenog 2019, u časopisu “Royal Society Open Science”, naučnici su otkrili da muškarci koji varaju obično imaju upečatljivo muževan oblik i crte lica, na primjer snažna brada, upadljive obrve, uske usne. U ovom istraživanju naučnici nisu pronašli značajnu povezanost između izgleda i vjernosti kod žena. (Naj potal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending