Pratite nas

Poznati

Proslavile su ga brojne uloge i serije: KAKO JE NASTALA GUTOVIĆEVA REPLIKA “OPA ĐURĐA”

Published

on

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti. Lane je iza sebe ostavio mnogobrojne uloge.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Serije i filmovi poput “Tesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat. A uz njegovog Srećka Šojića iz čuvene “Tesne kože”, svi smo se smijali do suza.

Kako je Lane Gutović svojemremeno rekao mnoge replike po kojima ćemo ga pamtiti u toj ulozi su njegove mašte plod. Glumac je u jednom intervjuu priznao koja replika mu je omiljena, osvrćući se na lik Srećka Šojića.

“Ja sam ih izmislio, veći deo, i meni je najsimpatičnija rečenica, odnosno uzrečica bila, “Opa Đurđo!” – rekao je tada Gutović.

On je objasnio da je tu rečenicu čuo od pekara sa kojim se družio i igrao bilijar, svaki put kada bi promašio rekao bi baš tu rečenicu. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending