Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ANKSIOZNOST, NESANICA, GLAVOBOLJA: Čaj od matičnjaka može biti od pomoći

Published

on

Još od davnih vremena, od starih Grčka čaj od matičnjaka našao je svoju primjenu. Potiče iz porodica nana, a često se i naziva pčelinjak, pčelinja trava, pčelinja metvica, pčelinja ljubica itd. Može se uzgajati i u saksijama, jer ima miris limuna, sve dok ne procvjeta, kada gubi miris. Ima uspravno razgranato stablo visine 70 – 150 cm.

Biljka se još koristi u vidu čaja, vina, začina, sirća, kapi, kupki i obloga. Njen ekstrakt deluje umirujuće, antivirusno i antibakterijski i od njega se može praviti liker. U vezi sa čajem od matičnjaka on ima vrlo široku primjenu i koristi se za regulisanje pojedinih tegoba od kojih su najčešće anksioznost, napetost, probavni trekt, menstrualni bolovi i sl.

Čaj od matičnjaka pomaže u: oslobođanju od stresa, djelotvoran je kod osoba koje pate od anksioznosti, poboljšava kognitivne funkcije, olakšava nesanicu, pomaže kod menstrualnih bolova, lijek je protiv glavobolje, ublažava mučninu i menstrualne bolove, te kod mnogo drugih tegoba

Priprema se vrlo jednostavno tako što jednu supenu kašiku čaja prelijete sa 200ml vruće vode i ostavite tako 10-15 minuta, nakon čega čaj procijedite i spreman je za konzumiranje. On ima svjetliju boju, blag ukus koji dosta podsjeća na limun. Čaj možete konzumirati i u kontinuitetu, ali za takvu vrstu korišćenja – posavjetujte se sa stručnim licem. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending