Pratite nas

Astrologija

Šta ste u Jevrejskom horoskopu: DETALJAN OPIS SVIH ZNAKOVA I NJIHOVIH OSOBINA

Published

on

Jevrejski horoskop svoje korijene vuče iz helenske i istočnjačke astrologije ali se znakovi i tumačenje dosta razlikuju. Znakovi nose posebna imena ali odgovaraju znakovima iz tradicionalne astrologije.

TALE (Ovan) 21.3. – 20.4.
Osobe rođene u ovom znaku imaju vatrena i žestoka osjećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja niti samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove. Ipak, imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, vjerni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcjenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića. U ljubavi su strasni i ljubomorni i stalno traže uzbuđenja. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena ali i časna, pozira, voli erotiku i veoma je  ljubomorna

Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantani i odgovorni.Sve stiču svojim radom, bez pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtijevaju pretvaranje, tolerantnost i diplomatiju. Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni.

ŠOR (Bik) 21. 4. – 20. 5.
Osoba rođena u ovom znaku je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Povjerljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umjetnost i prirodu, emotivan je i nježan. No, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lijen je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan.

U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumijevanje i vjernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepovjerljiv prema osobama koje ga okružuju. Negovo povjerenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara . Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.

Dobar je domaćin, vezan za porodicu i djecu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvijek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega.

Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ali može biti i potpuna suprotnost od toga. Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Uspijeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj. Ima umjetničkih sklonosti i može imati izuzetan talenat.

Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Potrebno je da izbjegava promahe i da često ispira grlo zbog mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumjerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su im tačke stomak, oči, noge i srce.

TEOMIM (Blizanci) 21. 5. – 21. 6.
Osobe rođene u znaku Teomima su veoma snalažljive, inteligentne, kreativnie rječite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemisanju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva.

Iako Teomim ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer ga mnogi izgovori i izazovi sprječavaju u tome. Najbolje se osjeća ako djeluju paralelno na više frontova. Uvijek je u žurbi i trci i uvijek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete porodični mir.

Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promjene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva. Vole da putuju, kupuju i nose lijepu odjeću i puno polažu na kvalitet života. Zainteresirani su za novac i dobru zaradu. Zbog toga su uspješni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vrijedni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvijek donosi nešto novo.

Najranjiviji dijelovi njihovog tijela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osjetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vježbaju i drže u formi svoje mišiće. Potrebno je da izbjegavaju vlažna, vjetrovita i zagađena mjesta zbog infekcije disajnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osjetljivo srce, oči i noge.

SARTAN (Rak) 22. 6. – 22. 7.
Osobe rođene u ovom znaku su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umjetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osjetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbijedili spokoj i mirno mjesto za život.

Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Nerijetko su egocentrični i vole da igraju ulogu pretjeranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dijele savjete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama znaju da budu svađalice, ali su ustvari tolerantni i popustljive prirode.

Sartani posjeduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Pretjerana osjetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti.

Usmjereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrijednosti u životu. Vole da dijele radost i nevolju. Moglo bi se reći da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svijetu zatvoreni.

Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Također, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.

Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvijek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i stalno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.

Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom. Osjetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlijezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osjetljivu jetru, butine i gležnjeve.

ARIEH (Lav) 23. 7. – 23. 8.
Osobe rođene u ovom znaku krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cijene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost.

Ali Arieh može da bude veoma zavidljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva, da tiraniše svoju okolinu i bude neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohtjeve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Veoma je samoljubiv i u stanju je da prisvoji tuđi trud i zasluge i da se njima hvali.

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da se visoko popnu na društvenoj ljestvici i da se materijalno obezbijede. Uživaju u luksuzu, komforu, dobroj hrani, glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na – tuđi račun. Obožavaju nakit, krzno, vrijedne antikvitete, umjetničke predmete.

Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i jedino se dobro osjćaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahtijeva slijepu pokornost. Obično je nježan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan.
Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena stomačne infekcije i polne bolesti.

BETULA (Djevica) 24. 8. – 22. 9.
Osobe rođene u ovom znaku su savjesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vrijedne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad pretjeruju u dijeljenju savjeta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, nerijetko čak i na svoju štetu.

Stidljive su i to pretjerano, lako ranjive i često se bez razloga osjećaju manje vrijednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrijednosti im dosta smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vrijeme ne budu primijećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Pretjerano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri

Iako su veliki čovjekoljupci, Betule kriju svoja osjećanja, koja su dosta hladna i odmjerena. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada ponekad znaju da se izgube.

Kod njih ljubavna veza mora prije svega biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lijepi ljudi. Dosta su vjerne i nemaju potrebu niti sklonost da mijenjaju partnera. Kada se opredijele za jednog partnera onda su mu odane, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.
Betule imaju osjetljivi stomak, crijeva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosjetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje.

Kod muškaraca su pored toga osjetljive uši, oči, srce i noge, a žena česte pate od migrena i bolesti genitalnih organa. (Naj portal)

NASTAVAK PROČITAJTE OVDJE:

Šta ste u Jevrejskom horoskopu: DETALJAN OPIS SVIH ZNAKOVA I NJIHOVIH OSOBINA

Astrologija

DNEVNI ZA 19. SEPTEMBAR 2024: Blizanci brzaju, Djevici manji sukob, Vodolija se udaljava

Published

on

Pročitajte astro prognozu za četvrtak, 19. septembar/rujan 2024. godine:

OVAN
POSAO: Ako se maksimalno posvetite poslu uspjet ćete da ostvarite svoje planove na ovom polju.
LJUBAV: Očekuje vas dobra atmosfera sa voljenom osobom koja vam pruža podršku i utjehu onda kada vam je to potrebno.
ZDRAVLJE: Povedite računa o sinusima.

BIK
POSAO: Možete da očekujete da ćete uskoro dobiti neke nove informacije koje će vam biti od značaja za posao.
LJUBAV: Partner vam je posvećen i lijepo vam je kada ste zajedno. Zadovoljni ste odnosom koji ste uspjeli da ostvarite.
ZDRAVLJE: Povedite računa o štitnoj žlijezdi.

BLIZANCI
POSAO: Nemojte da brzate sa pokretanjem novih poslova jer vam trenutni period nije povoljan za promjene.
LJUBAV: Moguće je da ćete biti donekle nesigurni po pitanju svojih emocija prema partneru i da će vam odnos biti promjenjiv.
ZDRAVLJE: Odmarajte što više.

RAK
POSAO: Ostajete uporni pri svojoj odluci da ostvarite poslovni uspjeh. Zadovoljni ste kako je sve krenulo.
LJUBAV: Moguće je novo poznanstvo koje će biti od velikog značaja za vaš ljubavni život.
ZDRAVLJE: Imate višak energije!

LAV
POSAO: Nije vam naglašena pretjerano dobra atmosfera na poslovnom polju pa zbog toga izbjegavate direktan kontakt sa okruženjem.
LJUBAV: Dopada vam se osoba koja je na neki način udaljena od vas. Moguća je veza na daljinu.
ZDRAVLJE: Moguć je nedostatak željeza.

DJEVICA
POSAO: Manji sukob sa kolegama može da vas navede da shvatite da ne možete baš uvijek na sve da se oslonite.
LJUBAV: Veoma ste harizmatični i dopadljivi. Lako sklapate nova poznanstva na ljubavnom planu.
ZDRAVLJE: Pomalo ste ukočeni.

VAGA
POSAO: Povoljan je dan za poslovne promjene i preokrete koji su vam potrebni kako bi kasnije napredovali.
LJUBAV: Sada se nalazite u periodu koji vam na ljubavnom polju može donijeti neku pometnju u odnosu sa partnerom.
ZDRAVLJE: Smanjite alkohol.

ŠKORPIJA
POSAO: Solidna situacija vas očekuje. Poslovi vam idu stabilnim tokom i vi ste generalno zadovoljni.
LJUBAV: Iako partner pokazuje da vam je vjeran i posvećen vi i dalje na neki način sumnjate u njega.
ZDRAVLJE: Skloni ste upalnim stanjima.

STRIJELAC
POSAO: Pred vama je period u kojem možete da imate manje poslovne dileme. Niste sigurni na koji način treba da se postavite.
LJUBAV: Povoljan je dan za ljubav, početak nove veze kao i za lijepe promjene na ovom planu.
ZDRAVLJE: Bolovi u donjem dijelu leđa.

JARAC
POSAO: Imate pred sobom mnogo obaveza i posla kojima treba maksimalno da se posvetite kako bi bili uspješni.
LJUBAV: Možete da se nadate da će partner pokazati da vas iskreno voli i da vam je posvećen.
ZDRAVLJE: Moguć je manji pad imuniteta.

VODOLIJA
POSAO: Očekuje vas faza u kojoj možete da budete spremni na veće poslovne promjene.
LJUBAV: Moguće je da imate česte nesuglasice u braku i da se sve više i više udaljavate od partnera.
ZDRAVLJE: Manji pad energije.

RIBE
POSAO: Možete da očekujete da ćete imati nove poslovne ponude koje će vam biti od velikog značaja.
LJUBAV: Vašem partneru se budi potreba za tim da vaša veza napreduje. Vas dvoje kao par možete da budete jako uspješni.
ZDRAVLJE: Psihosomatski problemi. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending