Pratite nas

Poznati

Znate li da je Konjević pohađao kurs plesa: POGLEDAJTE KAKO ŠERIF PLEŠE UZ PJESMU “ZAUVIJEK SI OSTALA U MENI”

Published

on

Bez sumnje Šerif Konjević je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda u regiji. Decenijama je u vrhu i po tiražima, i po visini honorara, i po bijesnim automobilima, i po glupostima….
Rodom je iz Sane, nema neke škole, ali ima glasčinu veću od Grmeča. Ima i snagu, pomalo prgavu narav. Dobar je kosac i štediša.

U svijet estrade su ga uveli Damjan Babić, Ljubo Kešelj, Muradif Brkić, a u svijet civilizovanijih njegova tadašnja supruga Jasna i tadašnji producent Mirsad Ibrić.

Kada je došao u Sarajevo Šerif se divio čak i tramvaju, a skupocjeni sat je pokazivao čak I na slikama. Kako ga je publika prihvatila već nakon druge singlice čitav tim ljudi se angažovao da ga educira, kultiviše, emancipuje…Čak je bio upisao i kurs plesa “Brejk dens” u Sarajevu. Do tada je samo znao igrati narodno kolo.

“Neću da stojim na pozornici i pred kamerama kao mrtav konj. Hoću da publika uživa i u mome plesu – pohvalio se Šerif polovinom 1985. godine kada je snimio albnum “Potraži me” u saradnji sa Južnim vetrom”. Čak je tada bio i na dijeti; za samo deset dana smršao je pet kilograma. Iz tog perioda pronašli smo pjesmu “Zauvijek si ostala u meni”, koju je promovisao u tadašnjoj kultnoj TV emisiji “Folk filigran”, ali se pred kamerama legendarni Šera nije pokazao kao neki plesač. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Za tebe bi, sine, život dao: ŠERIF PJEVAO NA PJANIĆEVOJ ZABAVI, ZGRTAO BAKŠIŠ, RASPLAKAO SVE REDOM!

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending