Pratite nas

Zanimljivosti

Prilike za samostalne poslove: AKO STE DOBILI OTKAZ, EVO 4 PREDUZETNIČKE IDEJE ZA BIZNIS

Published

on

Nedavno ste ostali bez adekvatnog posla, a formalnim obrazovanjem niste zadvoljni? Ne brinite, društvene norme, tuđa očekivanja i nametnute osuđujuće floskule okoline nisu uvijek ispravna načela, te osluškujte osjećanja, skrivene talente i kreativnost koja čuči kod svakog od nas.

Iako vam u ovom trenutku sve djeluje kao bezizlazna situacija, možda su se negativne vibracije dogodile kako bi vas uputile na ispravnu lokaciju. Frilens poslovi, preduzetništvo i kreativna zanimanja su danas postala veoma prihvatljiva, a ukoliko napravite detaljan biznis plan i uključite malo maštovitosti, možete napraviti zavidnu karijeru i zarađivati u manje kapitalističkom okviru. Mi vam donosimo nekoliko ideja, koje će vas inspirisati:

1.Youtube kanal i profesionalna Instagram platorma
Ukoliko ste komunikativni, spretni u plasiranju proizvoda koji sami kreirate, obavezno pokrenite svoj prozor u svijet. Možete govoriti o sopstvenim iskustvima, majčinstvu, uređenju prostora, putovanjima, kuhanju, izradi nakita, pletenju, etnologiji, istoriji, ljubavi, sve što je u domenu prihvatljivog. Lični pečat je ono što će vas izdvojiti u masi, a osjećaj za estetiku će privući mnogobrojne konzumente virtuelnog svijeta.

2. Online prodavnica
Ako ste kolekcionar vintidž garederobe ili samo čuvate uspomene na neka idiličnija vremena, to možete unovčiti, jer su predimenzionirani krojevi i sakoi naših baka mogu plasirati kupcima na društvenim mrežama, sa upečatljivim logom i imenom prodavnice, na primjer (Lord simple style).

3. Čuvanje kućnih ljubimaca
Svjedočimo činjenici da svaka druga porodica ima barem jednu životinju, koja je primorana da tokom odmora, poslovnih putovanja i kriznih situacija bude ostavljena u specijalnim hotelima, gdje ne dobijaju dovoljno pažnje, te su čuvari plemenitih šapa u današnje vrijeme veoma prihvaćeni, a i dobro plaćeni. Napravite svoju stranicu na Fejsbuku i oglašavajte se.

4. Radionice za mlade
Ukoliko imate strpljenja, znate da prenesete znanje i iskustva, sve svoje tajne iz oblasti turizma, ekonomije, novinarstva, sporta, geografije, pčelarstva, grnčarstva, poljoprivrede, možete podariti mladima, nekoliko puta mjesečno, a vaš ubrzan kurs uz uložen trud će dostići zapažene uspjehe. (Naj portal/ FOTO: SHUTTERSTOCK)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending