Pratite nas

Poznati

Zbog tebe će moje srce stati…: ESAD MERULIĆ I NOVOM PJESMOM POGAĐA PRAVO U SRCE

Published

on

U ovoljetnoj poplavi novih spotova, prepunih golotinje i perverznih stihova, kada se pojavi pjesma, čiji stihovi pogađaju pravo u srce, a pri tome odlična svirka, topla interpretacija, eto raloga da publici sa posebnim zadovoljstvom predstavimo ovu pjesmu Esada Merulića “Zaplakaće konobari”.

Kafanska je, ali ljubavna pjesma. Mnogi će se u njoj naći, samo zbog. Zbog riječi u pjesmi “Da si otrov u mom vinu bila samo ti…” prorade emocije kod svakoga ko je imao ljubavnih jada. Muzičari i bolji poznavaoci umjetničkih vrijednosti na Balkanu, kazat će da su ovo stihovi koje je možda mogao snimiti I odjecati u pjesmi samo još legendarni Tomna Zdravković.

Esad Merulić je narodnjačka zvijezda iz kršne Crne Gore. Prepoznatljiv je po interpretaciji sevdaha, kojeg publika zbog ljubavi prema njegovom radu često naziva crnogorskim Halidom Bešlićem.
Posebno je omiljen u Hrvatskoj, gdje su godinama njegove turneje među najposjećenijim.

Za novu pjesmu „Zaplakat će konobari” Merulić je dobio veliki broj čestitki kolega pjevača i muzičara, ali i vjerne publike iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije…. Svi se slažu da je ovo “jači” njegov hir od prošlog “Žale godine”. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending