Pratite nas

Poznati

Baš Šabanovski: KAD IBRO BUBLIN ZAPJEVA “NAJLJEPŠA ŽENO VREMENA SVIH”

Published

on

Kao dječak Ibro Bublin je na sebe skretao pažnju pjevajući pjesme Safeta Isovića I Šabana Šaulića, dva najveća velikana u narodnoj muzici u zadnjih 100 godina. Zanimljivo je da su ga obojica za života podržavali i predviđali mu blistavu karijeru.

Njihove prognoze su se obistinile; danas je Ibro Bublin jedan od najomiljenijih mladih pjevača u regiji. Pobijedio je čak i u “Zvezdama Granda”, gdje je vrlo često izvodio Šabanove pjesme.

Danas, kada je zvijezda, ovaj skromni i lijepo odgojeni momak iz Sarajeva, biranim riječima priča o legendarnom Šabanu, bez da se poredi sa njim ili veliča svoju muzikalnost. Kaže, da svaka Šabanova riječ na račun njegovog pjevanja ima posebno mjesto u njegovom srcu. Kako objašnjava, Šaban ga je najviše i hvalio, te govorio kako ga podsjeća na njega s početka bogate karijere.

“Volio je moje pjevanje i bilo mu je zanimljivo kako ja to donosim. Čak je govorio da sam podsjećao na njega kada je bio tinejdžer i počinjao, što mi je značilo – prisjeća se Ibro koji inače i odlično svira harmoniku.Poslušajte kako izvodi Šabanovu pjesmu “MNajljepša ženo vremena svih”. Muzičari kažu da je na kraju “šabanovski je zakucao”. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Ibro Bublin: OŽENIT ĆU SE, AL KAD NAIĐEM NA PRAVU!

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending