Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ŽENSKE TEGOBE: Biljne recepture koje ublažavaju bolne cikluse

Published

on

Bolovi za vijreme cikusa ili menstrualni grčevi nisu rijetki, a većina žena ih iskusi iako mogu da budu različitog intenziteta. Akutni bolovi u donjem dijelu stomaka uz glavobolju, mučninu, povraćanje i nadutost najizraženiji su prvog dana menstrualnog ciklusa, ali mogu da potraju i drugog, trećeg ili četvrtog. Ovo sui priridna rješenja za bezbolnije ženske tegobe:

Eterična ulja
Poznati biljni lijek je masiranje trbušnog područja eteričnim uljima kamilice, jasmina, žalfije što umiruje grčeve i smanjuje bolove

Čaj od biljne mješavine
Biljni čaj pripremljen od mješavine maline, nane i matičnjaka daje odlične rezultate u smanjenju bolova.

Đumbir
Đumbir je izvrstan lijek protiv bolnih menstruacija, a od njega možete da napravite čaj ili dodate svježe rendan u čajeve.

Bosiljak
Kuhajte nekoliko listova bosiljka u vodi kao da pripremate čaj. Trebalo bi da popijete po jednu manju šoljicu svakih sat vremena tokom menstruacije. Da biste popravili ukus, možete da dodate malo cimetovog praha. Ako vam je teško, pijte čaj od bosiljka zbog ukusa – dodajte bosiljak u hranu koju pripremate. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

CISTE, MIOMI: Prirodni napitak od meda i čuvarkuće (Recept)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending