Pratite nas

Kućni ljubimci

Koliko puta treba ponavljati da nije humano ostavljati pse u automobile: UNUTRA IZMJERENO 59 STEPENI

Published

on

Služba vatrogasne spasilačke službe iz Edmontona (EFRS) pozvana je da u utorak spasi psa iz vozila. Temperatura u vozilu u to vrijeme je bila 58 stepeni Celzijusa, javlja CTV News.
EFRS je poziv dobio u 17.43 sati, a pas je bio u vozilu u West Edmontonu ispred Costca. Prozori su bili djelimično spušteni, tako da ih spasioci nisu morali razbiti kako bi spasili psa.

O incidentu je obaviješten Ured za kontrolu životinja iz Edmontona. Lokalni veterinar podsjetio je stanovnike grada tokom vikenda da pripaze na svoje kućne ljubimce jer će temperature ove sedmice biti izuzetno visoke.

Zato se još jednom mole se ljudi širom svijeta da procijene u kakvom su stanju osobe ili životinje koji su zaključani u vozilima.

Znakovi koji upućuju da je životinja u nevolji su: pretjerano dahtanje

ili slinjenje, nekontrolirano pražnjenje crijeva, neodgovaranje na podražaje, umorno ili letargično ponašanje, tamnoružičasti ili ljubičasti jezik te siloviti pokušaji bijega iz vozila. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Oduševio cijeli svijet: OVO JE VOZAČ KOJI JE ZAUSTAVIO TRAMVAJ DA BI SPASIO ŽIVOT JEDNE KORNJAČE!

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending