Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Upoznajte Senadu Kajtezović iz Bihaća: ŽENA KOJA IMA NAJBOLJE PRIRODNE LIJEKOVE ZA PSORIJAZU

Published

on

Malo je osoba na svijetu koje se bar jednom u životu nisu osjećale bespomoćnim, kada pomisli da mu se u životu “sve zaglavilo”. Kada vam se koža “išara”, svrbež vam uništava san, a zbog isflekanog tijela bježite od naroda. Hodate od ljekara do ljekara, oni vam propisuju različite kreme, režime ishrane, daju savjete kako i čime se kupati, kada i koliko boraviti na suncu…

Psorijaza samo što fizički ne ubija, ali uništava psihu. U borbi sa ovom neprijatnom bolešću bukvalno se čovjek izgubi.

To je definitivno najgori čovjekov neprijatelj, koji samo „čeka“ da se nesekira ili iživcira, pa da koža “poludi”. Preko noći se pojave fleke, svrbež… Neki ljekari savjetuju da se čovjek mora naučiti da živi sa psorijazom, savjetuje da se bježi od stresa, sekiracije, te da se pazi na režim ishrane.

Kažu da svaki deseti čovjek nosi gen za psorijazu! A medicina, nažalost, nudi samo polovična i djelimična rješenja.

Međutim, postoje prirodne terapije koje daju sjajne rezultate u liječenju ove, ali i ostalih kožnih bolesti. Riječ je o terapijama Senade Kajtezović, vlasnice Biljne apoteke “Kajtezović” iz Bihaća, u kćerke čuvenog krajiškog travara Nurije Kajtezovića. Definitivno, njeni preparati psorijazu uklanjaju, vraćaju koži sjaj, a oboljelom osmijeh na lice, miran san i energiju

Terapija Senade Kajtezović nudi metode koje uveliko ublažavaju, ili kompletno uklanjaju tragove oboljenja u roku od nekoliko mjeseci. Ona se sastoji od nekoliko prirodnih lijekova; osnovni su MED ŽIVOTA I PSOREX, a dopuna su losioni, kupke, čajevi.

Njena iskustva u liječenju pacijenata su sjajna. Kaže, da ima dokumentaciju za blizu 10.000 pacijenata koji su uz pomoć njenih preparata pobijedili psorijazu.

“Ovo je kombinacija lijekova koji istovremeno djeluju na imuni sistem, ali i na kožu. Sa “Medom života”, jačamo imunitet, regeneriramo jetru, a “Psorexom” smirujemo upalu na psorijatičnim dijelovima tijela – objašnjava Senada Kajtezović.

Ona dodaje da tretiranje psorijaze mora početi promjenom nezdravih navika i njegom organizma iznutra i izvana. Ta se njega sastoji od čišćenja organizma, prikladne prehrane, održavanja vanjske higijene, kontrole stresa, puno sunčanja i korištenja prirodnih proizvoda protiv psorijaze. Ovo su najvažniji koraci u liječenju psorijaze uz pomoć Senade Kajtezović.

1. Napravite čišćenje organizma. Idealan čistač je „Med života“, koji je odličan detoks za jetru, jača imunitet, uklanja masnoće, čisti krv.
2. Jednom naveče dijelove kože „napadnute“ psorijazom tanko namazati „Psorexom“.
Zdravo se hranite, birajte antiupalnu hranu. Izbjegavajte začinjenu hranu, alkohol i cigarete. Smanjiti unos crvenog mesa, rafiniranih masti, bijelog šećera i proizvoda od bijelog brašna, a jesti puno svježeg voća i povrća, sjemenki, grahorica, samoniklog bilja te kvalitetnih hladno prešanih ulja.
3. Pijte čistu filtriranu vodu i nezaslađene biljne čajeve.
4. Sunčajte se!
5. Svaki treći dan koristite kupku napravljenu od sode bikarbone, meda i maslinovog ulja, a nakon toga namašite tijelo specijalnim mlijekom „Kajtezović“. .
6. Izbjegavajte stres.

7. Potrebno je najmanje tri puta godišnje uraditi tretman čišćenja organizma, posebno čišćenje jetre, koja je ključna kod svih kožnih oboljenja. Čišćenje organizma možete provoditi uz pomoć posta, čajeva ili posebnih dodataka ishrani. Redovno uzimati tri puta na dan po kašičici MEDA ŽIVOTA

Pogledajte video, na kojem je i kontakt telefon:

 

 

Zdravlje i ljepota

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Published

on

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio popis najbolje ocijenjenih suhih mjesta na svijetu.

Prva tri mjesta zauzele su različite varijante španske šunke Jamon Iberico ili Iberski pršut. Riječ je o sušenom svinjskom butu proizvedenom u Španjolskoj i Portugalu, na Iberijskom poluotoku.

Smatra se glavnim jelom i portugalske i španske kuhinje. Podvrste zavise od vrste svinje od koje se prave.
U top 10 su i italijanski Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele kao i portugalski Presunto do Alente.

U top deset se našlo i suho meso iz Bosne i Hercegovini, kao i pršut iz Crne Gore.

Za meso iz naše zemlje navodi se da je to specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending