Pratite nas

Poznati

Sjećate li se Merzana Tahirovića koji se posvađao sa žirijem “Zvezda granda”: DANAS GA ZAPOSLIO ALEKSANDAR VUČIĆ U PRIJEPOLJU

Published

on

Prije nepunih desetak godina na sceni “Zvezde Granda” Merzan Tahirović iz Prijepolja nije uspio poći dalje od prvog kruga ovog takmičenja, ali je na sceni priredio neviđeni šou, raspravljajući se sa članovima žirija.

Pjevao je tada Bešlićevu “Miljacku” i hit Šekija Turkovića “Posljedni boem”, ali nije dsobio prolaznu ocjenu. U video podsjećanju na tih petnaestak minuta, vjerujemo da ćete se slatko nasmijati.

Nakon neuspjele avanture u “Zvezdama Granda”, Merzan je u svome rodnom Prijepolju, dobio posao u Komunalnom preduzeću, ali izgleda ni tamo nije imao sreće. Nisu mu produžili ugovor, on je prije dvije godine čak i štrajkovao glađu u centu Prijepolja.

Tražeći pravdu ili šarmirajući autoritete, Merzan je za vrijeme današnje posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Prijepolju, prišao predsjedniku, skoro zaplakao, te ispričao svoje probleme.

“Imam jedan mali problem. Radim u komunalnom, pod ugovorom za stalno. Otpuste me, po 2,3 godine ne radim, pa me vrate, a živim sam. Siromah sam. Zovem se Merzan Tahirović i iz Prijepolja sam. Ni roditelja nemam. Nemam nikoga, predsjedniče – rekao je Merzan.

“Nemoj da plačeš – rekao je Vučić.

“Samo obećajte da mi daju stalni posao. Molim vas, predsjedniče – rekao je Merzan.

“Sutra će te pozvati u opštinu i u Javno komunalno, da riješite to – odgovorio je predsjednik.

“Živio mi sto godina, predsjedniče – presreran je bio Merzan.

Podsjećamo, ovaj razgovor je vođen u petak, 21. Maja, a predsjednik Vučić je Merzanu obećao da će ga zvati sutra (subota). A to je neradni dan. Ipak, nije daleko ponedjeljak! (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Gatara Mira Simov otkriva: ZORICA MARKOVIĆ MI JE DOVODILA SVOJE MLADE MOMKE IZ SANDŽAKA DA “VIDIM” JEL JE VARAJU!

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending