Pratite nas

Poznati

Robijao zbog brata pjevača: KAKO JE LJUBA ZEMUNAC ODLEŽAO ZATVORSKU KAZNU ZA BORU SPUŽIĆA KVAKU?

Published

on

Za Boru Spužića Kvaku se znalo da voli pjesmu, kafanu, žene… Bio je istinski boem i miljenik publike, ali I beogardskog, sarajevskog i frankfurtskog podzemlja.

Sedamdesetih godina prošlog vijeka, nakon uspjeha sa pjesmama “Najteže je druže moj u životu biti sam” i “Stara pjesma” vinuo se u estradne vidine, gdje je ostao dugi niz godina, a onda je otišao u legendu sa blizu 40 snimljenih albuma i singlica.

U to vrijeme daleko od očiju javnosti protiv Kvake se vodio sudski spor. Bio je optužen za silovanje. Odjednom se afera utišala, Kvaka ne nastavio pjevati i zabavljati publiku. Spasio ga je Ljuba Zemunac, rođen kao Ljubomir Magaš, koji je tih godina bio jedan od najopasnijih momaka ne samo u Jugoslaviji, nego i u Njemačkoj. Vene je rezao uz Kvakine pjesme…

Koliko je bio vezan za Kvaku, kazuje podatak da je on preuzeo silovanje djevojke. O tome svjedoči Jortdan Antonić. Bivši komandir straže u Okružnom zatvoru.

“Ljuba je iz “Spuža” doveden u “Centralni zatvor. Tad smo čuli da dolazi Ljuba Zemunac zbog silovanja. Ali kako su tada pričali nije silovao on nego Bora Spužić Kvaka, ali je Ljuba to preuzeo na sebe – ispričao je Antonić u jednoj TV emisiji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Spomenar USPOMENE IZ VREMENA KADA SU KVAKA I ZORAN KALEZIĆ DERNEČILI PO SARAJEVU

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending