Pratite nas

Poznati

Nada Topčagić sretna što je odbila Aleksandrića: KAKO JE BILJANA JEVTIĆ DOBILA HIT “EVO TI SRCE NA DLANU”?

Published

on

Malo je javnosti poznato da je veliki hit Biljane Jevtić, njenu ličnu kartu “Evo ti srce na dlanu” 1985. godine odbila Nada Topčagić, koja je u tom periodu bila u zenitu popularnosti. Prije toga je imala mega hitove “Nježno, nježnije” i “Izvini dušo, izvini”, koje je radila sa Draganom Aleksanrićem, jednim od najvećih jugoslovenskih kompozitora, autorom oko 600 folk pjesama.

Nakon što je Nada odbila pjesmu, Aleksandrić je dao Biljani Jevtić, koja je u to vrijeme polako grabila estradnom vrhu. Iza nje je stajala čuvena tekstautorka Radmila Todorović, kasnije udata za Milana Babića, te sarajevska diskografska kuća “Diskoton”. Do tada je imala simpatične vrckaste pjesme “Biće bolje”, “Uđi mi u trag”, “Provedimo noć zajedno”, a nastupala je kao gošća na velikim jugoslovenskim turnejama Halida Muslimovića.

“Desilo se čudo. Ja sam otišla kod sestre u Ameriku. Računala sam da će trebati bar mjesec dana da pjesme stignu do publike. Ali, nije prošlo ni deset dana, sestra me zove, da se vraćam u Jugoslaviju, jer me traže novinari, zrednici, menadžeri…. Pjesma “Evo ti srce na dlanu” je bila najslušanija…. Morala sam na brzinu snimai spot. Malo sam se, diskretno razgoličila, zbog čega sam “pojela jezika” od oca, jedno vrijeme nismo govorili zbog toga – sjeća se tih vremena Biljana.

Kada je Nada Topčagić čula da je “Srce na dlanu” veliki hit, čestitala je Biljani.

“Ja sam već imala hitove, tako da je bolje da mlada i lijepa Biljana dobila u pjesmu, a trebao joj je jedan hitčina – kazala je Nada Topčagić. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Enes Begović priznao: BILA JE TO GLUMA, NISAM PIPKAO BILJANU JEVTIĆ

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending