Pratite nas

Zdravlje i ljepota

UZNEMIRENOST, TJESKOBA: Ovaj trik sa očima može da vam pomogne (Tehnika)

Published

on

Kod osoba koje previše razmišljaju često se javlja uznemirenost. Ona nastupa kao posljedica nemogućnosti da zaustavimo tok misli koje neprestano nadolaze, a kad na to još počnemo da razmišljamo o negativnim scenarijima, teško nam je da ostanemo pribrani.

Nagomilani stres dovodi do povećanja uznemirenosti, a postoji jedna tehnika uz čiju pomoć tjeskoba polako nestaje.

“Možete pokušati da stvarno širom otvorite oči, a vaše tijelo će se tada zapitati da li ste zaista frustrirani. Ta veza je toliko jaka i tako duboko ukorijenjena. Ne možemo istovremeno da budemo zatvoreni i otvoreni, pa to forsira taj binarni izbor”, objašnjava psihijatar i neurolo Džad Bruer.

Zato, da biste primijenili ovu tehniku, dovoljno je da što šire otvorite svoje oči u trenutku kada osjećate teskobu i uznemirenost. Na taj način nivo stresa će se znatno smanjiti u vašem organizmu. Tijelo postiže osjećaj “otvorenosti” koji predstavlja suprotnost stanju uznemirenosti, zatvorenosti i tjeskobe.

Ovakva otvorenost povezana je sa osjećajem znatiželje, što je ključno za smanjenje tjeskobe.
Naravno, negativne misli neće potpuno nestati, niti je to moguće. One će i dalje postojati u “polju oko vas”, ali je bitno da ne nastavite da se fokusirate na njih, niti da ih analizirate jer upravo ti procesi dovode do stvaranja osjećanja uznemirenosti. (Naj portal/ Foto: Freepik/master1305)

PROČITAJTE I OVO:

NESANICA: Ovo su napici za lakši i mirniji san!

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending