Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ZA ISKAŠLJAVANJE I ČISTA PLUĆA: Sirup od ananasa sa biberom (Recept dr. Nestorovića)

Published

on

Dr Branimir Nestorović godinama dijeli savjete o zdravlju i otkriva šta pišu naučni časopisi iz ove oblasti. Njegovi pacijenti tako na njegovom blogu mogu da dođu do korisnih informacija, a ovom prilikom prenosimo recept za sirup za iskašljavanje.

“Kao što je slučaj sa brojnim narodnim lijekovima ili namirnicama, posljednjih godina raste njihova popularnost u odnosu na klasičnu farmakoterapiju. Sa minimalnim ili nikakvim rizikom za zdravlje, a dosta korisnih efekata, ljudi se sve češće opredjeljuju za biljke kao ljekovita sredstva.

U ovom kratkom postu, koji se zasniva na preglednom članku iz Indije (2010) Department of Pharmaceutical Technology i Meerut Institute of Engineering and Technology, opisaću pripremu naptika od ananasa, koji uklanja sekret iz pluća osoba oboljelih od tuberkuiloze (naravno da recept djeluje i na druge vrste sekreta).

Ova grupa je pokazala da davanje 50 ml koncentrovanog soka bijelog luka može da izliječi ozbiljne gljivične infekcije (slične rezultate daje kod žena sa infekcijama mokraćnih puteva izazvanih bakterijama rezistentnim na antibiotike).

Ananas ima svojstva da djeluje na smirivanje zapaljenja (ovaj efekat je posljedica prisustva enzima bromelaina), a smanjuje i otok sluzokože nosa kod respiratornih infekcija.

Ako koristite napitak za koji ću dati recept, veoma je važno da zapamtite da treba da popijete najmanje osam čaša vode dnevno

POTREBNI SASTOJCI ZA SISUP SA ANANASOM: šolja soka od ananasa, između prstiju so, između prstiju biber, 1,5 kafena kašika meda

Pije se četvrtina šolje, 3-4 puta dnevno. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Beogradski pulmolog i alergolog, dr Branimir Nestorović tvrdi: BRŽE OZDRAVE ONI KOJI NE SKIDAJU TEMPERATURU

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending