Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ZUBOBOLJA: Ispirajte usta slanom vodom ili držite vrećicu metvice na bolnom mjestu

Published

on

Uz tipične hladne obloge, koji sužavaju krvne žile i time ublažuju bol, za sve roditelje donosimo i nekoliko prirodnih načina pomoću kojih ćete ublažiti bol, otok i druge simptome zubobolje prije nego što odete stomatologu, koji će se pobrinuti za izlječenje zuba.

Ispiranje usta slanom vodom
Najjednostavniji, a vjerovatno i najpovoljniji trik je ispiranje usta slanom vodom. Za sol se od pamtivijeka zna da ima antibakterijsko djelovanje, pa će slana voda poslužiti kao prirodni dezinficijens. Čašu napunite mlakom vodom, dakle pazite da nije vruća ili hladna, pa dodajte jednu čajnu kašiku obične kuhinjske soli. Tekućinu muškajte u ustima oko 20 sekundi pa ispljunite. Postupak se može ponavljati više puta. Usta se također mogu ispirati fiziološkom otopinom kupljenom u apoteci.

Vrećice čaja metvice
Metvica je još poznata pod nazivima nana, menta ili pepermint. Postoji više od 250 vrsta, a najpoznatije su paprena i klasasta metvica. Sadrži visoku količinu mentola, koji je čest sastojak zubnih pasti ili vodica te pomaže kod bolesti desni i lošeg daha. Upravo bi zbog svog ugodnog okusa mogla biti idealan izbor kod zubobolje i desni. Za pomoć pri zubobolji uzmite vrećicu čaja od metvice i stavite je u usta između bolnog područja i obraza.

Važno je znati da kućni pripravci za zubobolju služe za umanjivanje bola, ali da je u većini slučajeva potrebno liječenje stomatologa. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending