Pratite nas

Zdravlje i ljepota

GLAVOBOLJA I MIGRENE: Ulje od ljubičice ublažava tegobe (RECEPT)

Published

on

Mirisna ljubičica, (lat. Viola odorata), samonikla je biljka i vijesnik proljeća, koju sa prvim lijepim danima srećemo u vrtu ili u obližnjem parku. Ljubičica cvjeta u martu i aprilu.

Zbog protivgljivičnih, protvupalnih i antiseptičkih svojstava, list i cvijet ljubičice hiljadama godina primjenjuju se u narodnoj medicini.Ljubičica sadrži aktivne materije od kojih su najznačajniji saponini, glikozid iridin, jedinjenja salicilne kiseline, gorke materije, eterično ulje i alkaloid odoratin.

Poznato je da cvjetovi ljubičice, od kojih se pravi ulje, pomažu kod glavobolje i migrene.

Za pripremu potrebna je jedna šaka svježih cvjetova ljubičice i ½ litra maslinovog ulja. Cvjetove ljubičice prelijte maslinovim uljem i ostavite da odstoje pet dana.
Pocijedite i čuvajte u boci od tamnog stakla. Kod problema s glavoboljom i migrenom masirajte sljepoočnice uljem. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending