Pratite nas

Zdravlje i ljepota

PUŠAČKI KAŠALJ: Napitak koji se lako priprema, a mnogo pomaže (RECEPT)

Published

on

Pušački kašalj je problem sa kojim se susreću svi aktivni pušači. Najgora situacija je zna biti ujutro kada se tokom noćnih sati u plućima nakupi mnogo šlajma pa sve dok duhabdžija ne zapali dvije-tri jutarnje cigare, nikako ne može normalno da diše.

Priroda ima lijek za ovakvo stanje. Bilo bi najbolje da se klonite cigareta, ali ako nemate toliko čvrstu volju pa ne možete da se prođete pušenja, koristite blagodeti ovog prirodnog napitka koji ublažava pušački kašalj.

POTREBNI SASTOJCI: 400 g žutog luka, jedan litar vode, 400 g smeđeg šećera, dvije kašikee kurkume, jedan mali, oljušten korijen đumbira

U zdjelu ulijte vodu zajedno sa smeđim šećerom i čekajte da zakuha. Potom u smjesu dodajte očišćeni žuti luk koji ste prethodno isjeckali na četvrtine. Dodajte i naribani korijen đumbira i kurkumu.

Kad sastojci prokuhaju, smanjite temperaturu. Ostavite da kuha sve dok se količina u zdjeli ne prepolovi isparavanjem zatim sklonite sa peći.

Kad se smjesa ohladi prebacite je u staklenku, ostavite je sat-dva na sobnoj temperaturi pa prebacite u frižider.

Uzimajte dvije kašike preparata ujutro, na prazan želudac i navečer, dva sata nakon jela. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending