Pratite nas

Zanimljivosti

Ime koje ste dali djetetu mnogo više govori o vama: STARINSKO ZNAČI KONZERVATIVNOST, PORODIČNA DAJU SENTIMENTALNI RODITELJI

Published

on

Čak i da niste roditelj, sigurno je da imate listu imena koja biste dali svom djetetu. A ona, zapravo, mnogo govore o vama.

Imena poznatih ličnosti
Sve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Trend “što neobičnije – to bolje” tako se nastavlja već nekoliko godina. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnim pažnje. Čest je slučaj da su oni sami dijelili ime sa mnogo drugih, pa im se to nije svidjelo. Imajte na umu da ista imena sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dijete uđe u pubertet.

Starinska imena
Roditelji koji djeci daju starinska imena smatrani su konzervativnim. Ali, to ne mora da bude sa lošim prizvukom. U moru čudnih imena nije loše prisjetiti se nekih lijepih starih. Ali, ako dajete ime po precima, trebalo bi da vodite računa o takozvanom “pravilu tri generacije”.

Jedinstveno ime
Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promjenom nekog slova. Pritom budite vrlo oprezni, ne želite da jednog dana vaše dijete ismijavaju u školi zbog imena, zar ne? Ne dozvolite da vaša želja za kreativnošću djetetu bude teret za cijeli život.

Porodična imena
Osobe koje za svoju djecu biraju imena članova porodice smatraju se najviše sentimentalnima. Uzmite u obzir i zvučnost imena, jer većina ljudi kroz život neće saznati sentimentalnu priču koja stoji iza samog imena.

Uniseks imena
Imena koja jednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su poprilično čest izbor. Roditelji koji djeci daju takva imena najčešće su vrlo uspješni u svom poslu. Uniseks imena imaju taj deklarativan smisao, pa se smatra da će djelimično i zbog imena dijete biti uspješnije na poslovnom planu. (Naj portal/Foto:Depozit)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending