Pratite nas

Astrologija

Sudbina, sudbinski susreti, karma i ispunjenje želja: OTKRIJTE TAČKU SUDBINE “VERTEKS”

Published

on

U zavisnosti od toga u kojem znaku se nalazi vaš verteks, kontroverzna tačka koju astrolozi općenito smatraju tačkom karmičke ili sudbinske veze, otkrijte kakav vam život to donosi…

Jedan simbol smješten u natalnoj karti koji biste trebali znati pri proučavanju astrologije naziva se Verteks. Sama riječ je latinskog porijekla i znači vrtlog, okretanje, glava, vrh, šiljak, preokret. On nije planet, asteroid ili bilo koje drugo nebesko tijelo; to je apstraktna točka u vašoj astrološkoj karti koja presijeca ekliptiku i osnovne vertikalne tačke na vašoj natalnoj karti.

Prema brojnim astrolozima, upravo je verteks točka karmičke ili sudbinske veze koja nam može odrediti život. To je nevjerovatno važno za veze jer ponekad osjećamo da smo upoznali nekoga za koga znamo da će nam biti važan u životu (bilo da je to prijatelj, partner, supružnik itd.). Sudbina, sudbinski susreti, karma i ispunjenje želja, sve su to riječi koje su jako povezane s Verteksom i trebale bi vam pružiti dobar osjećaj o tome što je on zapravo.

Kako pronaći svoj Verteks
Da biste pronašli svoj Verteks potrebno je da znate svoj dan rođenja, tačno vrijeme rođenja i grad rođenja. Postoji mnoštvo besplatnih kalkulatora pomoću kojih možete pronaći svoj Verteks, a na linkovima potražite neke od njih: Evo značenja svakog Verteksa za sve horoskopske znakove u astrologiji:

Verteks u Ovnu
Verteks u Ovnu govori o vodstvu i preuzimanju kontrole. Pobjeđivanje strahova i odlučna akcija ključni su jer vam izgradnja hrabrosti može pokazati nove vještine za koje niste znali da ih imate. Postat ćete samopouzdaniji i svjesniji ko ste kroz zauzimanje stava i postajanje vođom. Nećete ispuniti svoju sudbinu ako ćete uvijek i u svemu biti tuđi sljedbenik. Od negativnih strana, može ukazivati na narcisoidnost. U odnosima, najveća mana vam je grubost.

Verteks u Biku
Preuzimanje odgovornosti za sebe i vlastite poslove je vitalno kada imate Verteks u Biku. Ako postanete samostalniji i manje se oslanjate na druge, to će vam pomoći da povećate samopoštovanje. Izgradite svoje povjerenje u sebe dok polako otpuštate ovisnost o drugima te vježbate samodostatnost, jer samo tako ćete pronaći stabilnost i ispunjenje. Od negativnih strana, može ukazivati na sebičnost i komplekse. U odnosima, najveća mana vam je pohlepa.

Verteks u Blizancima
Vaša sposobnost komunikacije je neophodna i važan je aspekt onoga ko ste ako je vaš Verteks u Blizancima. Korištenje logike i činjenica za stvaranje argumenata i iznošenje ideja i načina da ih izrazite pomoći će vam da steknete samopouzdanje potrebno za njihovo iznošenje. Vi ste prirodni talent za glasnogovornika i važno je njegovati ovu svoju stranu. Najveći sudbinski promašaj za vas je šutjeti – i gutati svoje misli te osjećaje. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost fobijama i fiks idejama. U odnosima, najveća mana vam je promiskuitetnost.

Verteks u Raku
Ako je vaš Verteks u horoskopskom znaku Raka, stalno se morate nositi s tuđim osjećajima i njegovati one oko sebe. Možda ćete biti u iskušenju da ugušite vlastite osjećaje kako biste to obradili i bili ono što drugi trebaju, ali važno je ostati otvoren i izbjegavati želju za ublažavanjem vlastitih osjećaja. Ne pokušavajte ih racionalizirati, nego si dopustite da se vodite njima, jer biste djelovanjem samo po ‘mozgu’ mogli donijeti odluke koje ćete u životu jako zažaliti. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost histeričnom ponašanju i porodičnim problemima. U odnosima, najveća mana vam je posesivnost i ljubomora.

Verteks u Lavu
Morate cvjetati kao pojedinac i ne gubiti se u grupi kad je vaš Verteks u Lavu. Ne samo da ćete postati svjesniji vlastite individualnosti i kreativnosti, već ćete i nadahnuti i pomoći drugima prihvaćajući svoje jedinstveno ja. Dođe li u životu trenutak da se odreknete toga i izgubite se u masi jer mislite da ćete bolje proći – morate shvatiti da ćete biti neispunjeni i u suprotnosti sa sudbinom koju su vam zvijezde zadale. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost depresiji i strahovima od smrti. U odnosima, najveća mana vam je očajnička želja da budete voljeni i obožavani.

Verteks u Djevici
Trebat će vam vaše praktično i kritičko oko kako biste pronašli nedostatke i uveli red u kaotične situacije. Služiti onima oko sebe i biti koristan sjajno je za ljude s njihovim Verteksom u Djevici jer se najbolje osjećate kad znate da imate svrhu. Vaša sudbina nije biti sami i usamljeni – već njegovati, organizirati, pomagati i usklađivati, jer jedino tako dobivate osjećaj ispunjenja. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost opsesivnom ponašanju i autizmu. U odnosima, najveća mana vam je ograničenost vlastitim idejama.

Verteks u Vagi
Zbližavanje ljudi i posredovanje u sukobu važni su aspekti Verteksa u horoskopskom znaku Vage. Sposobnost da ostanete nepristrani i ne dopustite da vas vlastiti osjećaji ometaju idealan je način da stvorite sklad oko sebe i okruženje koje koristi svima. Koliko god vam takav život ponekad bio stresan, od njega ne možete pobjeći jer je on vaša sudbina. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost ovisničkom ponašanju. U odnosima, najveća mana vam je manipuliranje.

Verteks u Škorpiji
Suočavanje s kompliciranim i neurednim situacijama je mjesto gdje znak Škorpija napreduje. Suočavanje sa smrću, izlječenjem ili poslovnom praksom uobičajeno je za ovaj znak jer želite biti korisni i pružiti pomoć onima kojima je potrebna. Zbog toga birajte djelatnosti u kojima ćete imati priliku upravo to raditi kako biste ostvarili svoju sudbinu. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost agresiji i ekstremizmu. U odnosima, najveća mana vam je pretjerana zahtjevnost.

Verteks u Strijelcu
Važno je gledati veliku sliku umjesto manjih detalja za ljude rođene s Verteksom Strijelca. Dolazak do istine nečega i nesmetanje trivijalnim činjenicama važno je za ovaj znak jer su učenje i mudrost ključni. Nemojte se zakopati u odnosima i djelatnostima gdje više nema prilike za učenje, jer suđeno vam je da u tim situacijama budete nemirni i nezadovoljni. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost hipohondriji. U odnosima, najveća mana su vam uloge koje namećete drugima i kritičnost.

Verteks u Jarcu
Odgovornost i vodstvo su ogromni za ovaj znak; učenje i poštivanje pravila, dužnosti i obaveza je bitan aspekt. Organizacija i strpljenje ključne su vještine koje morate razviti jer su to vještine koje trebaju svima koji imaju Verteks u Jarcu. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost paranoji i probleme s autoritetima. U odnosima, najveća mana vam je sitničavost.

Verteks u Vodoliji
Ako ste rođeni sa svojim Verteksom u Vodoliji, vase ključne osobine su: biti ljubazan i strpljiv prema svima i prihvatati one koji se razlikuju. Tolerancija prema tuđim razlikama pomoći će vam da se sjetite da ste jednaki, a ne bolji i pomoći će vam da kontrolišete svoj ego. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost zavisti i inatu. U odnosima, najveća mana vam je uskraćivanje drugih.

Verteks u Ribama
Suosjećanje i empatija za druge važni su za Verteks u horoskopskom znaku Ribe. Budite ona osoba koja ljudima daje do znanja da im je do nekoga stalo i spremna je slušati. To će vam pomoći da rastete i postanete pronicljiviji kao osoba. Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost velikim oscilacijama između pasivnog i agresivnog ponašanja. U odnosima, najveća mana vam je česta odvojenost od stvarnog svijeta i situacija (Naj portal)

Astrologija

DNEVNI ZA 19. SEPTEMBAR 2024: Blizanci brzaju, Djevici manji sukob, Vodolija se udaljava

Published

on

Pročitajte astro prognozu za četvrtak, 19. septembar/rujan 2024. godine:

OVAN
POSAO: Ako se maksimalno posvetite poslu uspjet ćete da ostvarite svoje planove na ovom polju.
LJUBAV: Očekuje vas dobra atmosfera sa voljenom osobom koja vam pruža podršku i utjehu onda kada vam je to potrebno.
ZDRAVLJE: Povedite računa o sinusima.

BIK
POSAO: Možete da očekujete da ćete uskoro dobiti neke nove informacije koje će vam biti od značaja za posao.
LJUBAV: Partner vam je posvećen i lijepo vam je kada ste zajedno. Zadovoljni ste odnosom koji ste uspjeli da ostvarite.
ZDRAVLJE: Povedite računa o štitnoj žlijezdi.

BLIZANCI
POSAO: Nemojte da brzate sa pokretanjem novih poslova jer vam trenutni period nije povoljan za promjene.
LJUBAV: Moguće je da ćete biti donekle nesigurni po pitanju svojih emocija prema partneru i da će vam odnos biti promjenjiv.
ZDRAVLJE: Odmarajte što više.

RAK
POSAO: Ostajete uporni pri svojoj odluci da ostvarite poslovni uspjeh. Zadovoljni ste kako je sve krenulo.
LJUBAV: Moguće je novo poznanstvo koje će biti od velikog značaja za vaš ljubavni život.
ZDRAVLJE: Imate višak energije!

LAV
POSAO: Nije vam naglašena pretjerano dobra atmosfera na poslovnom polju pa zbog toga izbjegavate direktan kontakt sa okruženjem.
LJUBAV: Dopada vam se osoba koja je na neki način udaljena od vas. Moguća je veza na daljinu.
ZDRAVLJE: Moguć je nedostatak željeza.

DJEVICA
POSAO: Manji sukob sa kolegama može da vas navede da shvatite da ne možete baš uvijek na sve da se oslonite.
LJUBAV: Veoma ste harizmatični i dopadljivi. Lako sklapate nova poznanstva na ljubavnom planu.
ZDRAVLJE: Pomalo ste ukočeni.

VAGA
POSAO: Povoljan je dan za poslovne promjene i preokrete koji su vam potrebni kako bi kasnije napredovali.
LJUBAV: Sada se nalazite u periodu koji vam na ljubavnom polju može donijeti neku pometnju u odnosu sa partnerom.
ZDRAVLJE: Smanjite alkohol.

ŠKORPIJA
POSAO: Solidna situacija vas očekuje. Poslovi vam idu stabilnim tokom i vi ste generalno zadovoljni.
LJUBAV: Iako partner pokazuje da vam je vjeran i posvećen vi i dalje na neki način sumnjate u njega.
ZDRAVLJE: Skloni ste upalnim stanjima.

STRIJELAC
POSAO: Pred vama je period u kojem možete da imate manje poslovne dileme. Niste sigurni na koji način treba da se postavite.
LJUBAV: Povoljan je dan za ljubav, početak nove veze kao i za lijepe promjene na ovom planu.
ZDRAVLJE: Bolovi u donjem dijelu leđa.

JARAC
POSAO: Imate pred sobom mnogo obaveza i posla kojima treba maksimalno da se posvetite kako bi bili uspješni.
LJUBAV: Možete da se nadate da će partner pokazati da vas iskreno voli i da vam je posvećen.
ZDRAVLJE: Moguć je manji pad imuniteta.

VODOLIJA
POSAO: Očekuje vas faza u kojoj možete da budete spremni na veće poslovne promjene.
LJUBAV: Moguće je da imate česte nesuglasice u braku i da se sve više i više udaljavate od partnera.
ZDRAVLJE: Manji pad energije.

RIBE
POSAO: Možete da očekujete da ćete imati nove poslovne ponude koje će vam biti od velikog značaja.
LJUBAV: Vašem partneru se budi potreba za tim da vaša veza napreduje. Vas dvoje kao par možete da budete jako uspješni.
ZDRAVLJE: Psihosomatski problemi. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending