Pratite nas

Zanimljivosti

Da poljupci ostave traga: KAKO POPRAVITI VJEŠTINU LJUBLJENA, ZBOG KOJE ĆE DA POLUDI ZA VAMA?

Published

on

Postoji pregršt savjeta kako da budete bolji u se*su, kako da postignete orgazam, kako da imate bolju vezu… Praktično se podrazumijeva da su svi još u tinejdžerskom dobu naučili da se lijepo ljube. A to je tako daleko od istine.

Ljubljenje je vještina i niko se ne rađa naučen. Zato se pitamo, kako se ljubiti i kako unaprijediti svoju tehniku ljubljenja. Prvi poljubac je mnogim odlučujući da li će uopšte stupiti u vezu sa nekim. Loš prvi poljubac nije dobar znak i zna da znatno smanji se*sualnu tenziju.

Koliko vam se puta desilo da poslije lošeg poljupca kompletno izgubite interesovanje za neku osobu? Upravo zato je važno da naučiti lijepo se ljubiti, jer nikako se ne podrazumijeva da znate šta radite ako ste prethodno imali se*sualne partnere.

Loše ljubljenje ukazuje i manjak vještina u seksu, manjak senzualnosti i osjećaja za drugog. Ali ne brinite se, ljubljenje jeste nešto što se može naučiti, to je vještina kao i svaka druga. A može se naučiti samo ako istražujete reakcije vašeg partnera, pitate da li mu nešto prija i tražite iskren odgovor.

Dajemo savjete kako da usavršite svoje poljupce i kako da u njima uživa vaš partner. Ako niste sigurni da li se dobro ljubite pitajte vašeg partnera i budite spremni na neku zamjerku, jer upravo to je prostor gdje možete napredovati. Nemojte komentare o ljubljenju shvatati lično i vrijeđati se ako vam neko ne odgovori onako kako ste očekivali.

Uvijek tražite dozvolu za prvi poljubac
Obično je muškarac na prvom dejtu taj koji će poljubiti ženu. I najčešće za taj poljubac se ne pita, već se desi kada oboje osjetite da je trenutak. Iako smo prilično sigurni da nećete nekog poljubiti ako vam ne djeluje da to želi, uvijek je bolje tražiti dozvolu za prvi poljubac.

Zašto je ovo jedan od odgovora na pitanje kako se ljubiti, zato što kad pitate damu da li želi da je poljubite pokazuje da ste džentlmen i da je poštujete, a to može biti izuzetno privlačno. Uostalom tako ćete i veoma brzo saznati da li joj se dopadate ili ne.

Nemojte nigdje žuriti
Nikome se neće dopasti osoba koja se ljubi ubrzano, kako bi što prije došlo do se*sualnog čina. Ljubljenje je bitan dio predigre, stvaranja bliskosti među partnerima i upoznavanja – zato se nikako ne smije preskakati i požurivati.

Pored toga, kad neko žuri sa ljubljenjem, koje treba da bude uživanje, automatski se stiče utisak da će i sam se*sualni čin biti zbrzan. Usporite, potrudite se da osjetite partnera, poljupcima istražite ne samo njegove usne već i ostatak tijela. Otkrijte šta mu prija, istražite njegove erogene zone.

Kako se ljubiti?
Polako, senzualno, sa uživanjem i osjećajno. Naravno, to ne znači da treba da budete i previše spori, prosto, pronađite ritam koji prija i vama i vašem partneru.

Nemojte previše pritiskati

Najbolji način da upropastite ljubljenje jeste da se ljubite previše agresivno ili mrtvo. Možda želite da pokažete svoju strast, ali postoji suptilna razlika između agresije i strasti. Strast je istovremeno i osjećajna, dok agresija nije – pazite da ne pređete tu crtu.

Sa druge strane, poljupci mogu djelovati beživotno, a vi nezainteresovano za osobu sa kojom se ljubite ako je pritisak preslab. Dakle, treba naći neku zlatnu sredinu. Obično su muškarci ti koji ispadaju agresivniji, a žene beživotne – a ni jedno ni drugo nije recept za savršeni poljubac.

Možete to uporediti sa rukovanjem, ako vam neko stegne ruku previše jako ostaviće negativan utisak, a ako stisak bude slab ili nepostojeći, takođe, će ostaviti negativan utisak.

Kako se ljubiti onda i kako osjetiti šta druga osoba želi?

Opustite se – to je najbitnije od svega. Premali ili preveliki pritisak obično govori da ste stegnuti, što jeste sasvim normalno kada želimo da poljubimo nekog po prvi put. Usredsredite se na osjećaje, na drugu osobu i na dodire. Ljubljenje treba da bude uživanje.

Kako se ljubiti sa jezikom
Kada neko prokomentariše da je poljubac bio loš, to u najvećem broju slučajeva znači da je ta osoba koristila “previše jezika”. Previše jezika je recept za loš poljubac. Niko ne voli da su poljupci isuviše mokri i da između poljubaca ne može da diše zbog pretjeranog korišćenja jezika od strane partnera.

Ništa ne može toliko odbiti i učiniti nekog manje privlačnim kao što to može da uradi previše jezika prilikom ljubljenja. Kako se ljubiti sa jezikom, odnosno kako koristiti jezik prilikom ljubljenja? Budite nježni. Uzmite u obzir da je jezik jedan od najjačih mišića, i da morate biti posebno nježni kako ne biste pretjerali sa korišćenjem jezika.

Pri francuskom poljupcu jezik treba koristiti sa mjerom. Prvo nježno poljubite partnera zatvorenih usta, a onda blago jezikom dodirnite njegove usne. Onda se milujte sa partnerom jezicima, blago i nježno.

A ako niste sigurni koliko je jezik jak, probajte da ljubite sopstvenu nadlanicu i onda gurajte jezikom što jače možete. Da li biste željeli da vas neko tako gura dok se ljubite? Vrlo je vjerovatno da ne želite, zato budite što nježniji.

Aktivirajte čitavo tijelo dok se ljubite
Dobar poljubac podrazumijeva da pokrećete čitavo tijelo, ne samo usne, jer će vaš parter u suprotnom steći utisak da ste ukočeni i samim tim da se loše ljubite.
Ako se pitate kako se ljubiti, reći ćemo vam ovo: za dobar poljubac nije neophodno samo ljubiti se, koliko god to čudno zvučalo. Potrebno je i da se pokrećete cijelim tijelom, odnosno, da pratite govor tijela vašeg partnera.

U ovo se računaju zagrljaji, maženje leđa, stomaka, zadnjice i grudi, naginjanje ka partneru, dodirivanje lica partnera i pridržavanje rukama, na obrazu ili bradi, maženje po kosi… šta god da vam djeluje prirodno i odgovarajuće u datom momentu.

Možda svi ovi savjeti kako se ljubiti mogu djelovati zbunjujuće. Na kraju krajeva, najbitnije je da nađete ono što prija vama i vašem partneru. Svako se drugačije ljubi i uvijek se moramo tome prilagoditi (recimo, neko voli da mu se ljube uši i vrat, neko ne). Budite opušteni i prirodni i najvažnije, nemojte se plašiti da primite negativnu kritiku, jer upravo ona otvara prostor za napredak i veći užitak. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending