Pratite nas

Poznati

Prva Šemsina ploča: ŠABAN ŠAULIĆ JE IZVEO IZ KAFANE I DAO JOJ OVU PJESMU

Published

on

Legendarna Šemsa Suljaković najveće uspjehe je napravila sa “Južnim vetrom”. Duga je lista njenih hitova nastalih u radionici Miodraga M. Ilića, koji traju i danas.

Međutim, malo je poznato da je prvu pjesmu za nju komponovao Šaban Šaulić. Riječ je o singlici “Otišla je ljubav s našeg kućnog praga”, za koju je stihove napisao tadašnji najbliži Šabanov prijatelj i saradnik Rade Vučković. Bilo je to 1978. Godine. Pjesma je izdata u Produkciji gramofonskih ploča RTB, iz Beograda, čiji je bio ekskluzivac Šaulić.

“Slušao sam je u kafani, oduševila me. Bez riječi, bez ijednog dinara, sam je odveo u studio, snimili smo tu ploču a onda sam intervenisao u PGP RTB-u da se ploča izda – ispričao je Šaban za života, a onda dodao kako ga strašno boli da Šemsa izbjegava priču o svojim počecima sa njim.

“Kao da se stidi da priča o tome. Možda ne vrijedim kao čovjek i kao pjevač – žalio se legendarni pjevač na slavnu pjevačicu.

I stvarno, Šemsa nikada nije spominjala ovu saradnju. NIje ni forsirala ovu pjesmu.

Poznavajući njen karakter, sve su prilike da joj je zabranjeno da javno spominje Šabana. Ko je bio u jatu “Južnog vetra” nije smio spominjati ni jedno drugo kompozitorsko ime. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending