Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BOL U ZGLOBOVIMA: Melem Irine Volivikove koji brzo donosi olakšanje (RECEPT)

Published

on

Svako može da napravi ovaj melem koji potiče s juga Rusije, a pomaže kod svih uganuća, iščašenja, ukočenja, ušinuća, bolova skeleta i mišića, a njegovu recepturu poklanja Irina Volovikova. Nije ga ona izmislila, samo ga je preuzela od svoje bake koja ga je koristila za sve boljke kostiju.

Bakin starinski recept i danas je aktuelan za sva uganuća, iščašenja, ukočenja, ušinuća ,bolove skeleta i mišića. Glavni sastojak je – lišće hrena. Sigurno znate da korijen hrena ima i lišće. Potrebno je tokom ljeta ubrati lišće hrena jer je ono glavni sastojak melema koji će vam donositi olakšanje za bolove kostiju i mišića.

Uz to, ovaj melem, kada se uzima oralno, izbacuje soli iz organiza, liječi atomačne probleme i bori se protiv virusa, bakterija i patogena svih vrsta.

Recept:
Uberite lišće hrena, operite ga, i stavite u vodu da baci samo jedan ključ, zatim ga sameljite u mašini za mljevenja mesa. Osjetiće se snažan miris hrena koji tjera suze na oči, opojan i ljekovit antiseptik.

Samljeveno lišće hrena stavite u teglu do polovine. Dodajte kašiku meda. Zalijte alkoholom od 50 % ili rakijom. Promiješati kašikom da se med rastvori i sjedini sa sastojcima, zatvoriti teglu i polako je okretati dok se sve lijepo ne izmiješa i ne postane jednoobrazna smjesa.

Ostavi se da stoji na tamnom mjestu dvije do tri nedjelje, ali se svakog dana promućka tegla najmanje dva puta. Kroz tri sedmice melem bi trebalo procijedi kroz nekoliko gaza da ne ostane nijedna čestica.

Kako se nanosi?
Ako je namjena neko bolno mjesto, zglobovi, mišići onda se melem od listova hrena koristi tako što se natopi kompresa koja se zatim zavojem pričvrsti na bolno mjesto.Prethodno treba provjeriti da li koža ima reakciju na jak melem od lista hrena. Stavite malo na kožu i sačekajte reakciju.(Naj portal/ Foto: Depozitfoto)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending