Pratite nas

Poznati

U hitu “Sačuvaj tajnu” ima simbolike: NJEGOV DUH ILI MOŽDA SAM DUŠKO KOSTIĆ ŠALJE PISMA SVOJOJ ŽENI I LJUBAVNICI

Published

on

Nezaboravnu pjesmu “Sačuvaj tajnu” pjevamo svi, a na njenog izvođača Duška Kostića rijetko ko pomisli, osim njegove supruge i kćerki. Duško je, inače, bio prvi pjevač “Južnog vetra”. Na svom repertoaru je redovno ima i Aleksandra Prijović, mada orginalnog izvođaća nigdje i nikada ne spominje. Pjesmu kao da je prisvojila za sebe.

On je, prema zvaničnom policijskom izvještaju, izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine oko 18: 50 časova, “skočivši preko ograde pančevačkog mosta u Dunav, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio”.

Zapravo, njegovo tijelo nikada nije pronađeno, a o njegovoj smrti ispredale su se razne priče.

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su vjerovali da je pjevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobjegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Njegova supruga Nevenka Nena Kostić ima svoju verziju priče, ali iz jednog razloga ne želi da izađe u javnost sa tim. Naime, kako ona kaže, ne želi da priča o smrti svog supruga jer bi je onda “gonila žena sa kojom je on živio prije nestanka”, a najviše se plaši za bezbjednost svojih kćerki.

Još jedna misterija vlada u slučaju Duška Kostića. Nikome nije jasno kako to da istovremeno na adresu njegove supruge Nevenke, te njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živio poslednjih dana, stiže pismo identičnog sadržaja. U njemu kratko piše:

“Mnogo vas volim, oprostite mi”!

Pismo je bez pečata i potpisa!

Jedni misle da su to neslane šale ljudi kojima je Duško bio dužnik, drtugi da je on još uvijek živ, a treći da se javlja njegov duh, te od Duškovih najbližih traži oprost za grijeh.

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending