Pratite nas

Zdravlje i ljepota

UPALA PLUĆNE MARAMICE: Prirodni lijekovi kao pomoć (RECEPTI)

Published

on

Bol kao ubod nožem koji se javlja na udah ili pokret najčešće je znak upale plućne maramice ili pleuritisa.

Ojsećaj dubokog probadanja najčešće se locira u prednjoj strani grudnog koša, pa pacijent često pomisli na problem sa srcem. Kada se bol javi u ramenom dijelu ili leđima, može da zavara da je riječ o porijeklu vezanom za kičmu. Ovo stanje često je praćeno suhim kašljem i kratkim dahom, a najčešće ga izazivaju virusi i bakterije.

Karakteristična slika upaljene plućne maramice je uglavnom razvijena pneumonija sa većim ili manjim izlivom tečnosti između plućnih ovojnica. Dijagnoza se najčešće postavlja običnim stetoskopskim pregledom, ali se definitivno potvrđuje rendgenskim snimkom.

Ljekari liječenje upale plućne maramice provode liječenjem uzroka, te ako utvrde da je bakterijska infekcija, izbor terapije biće antibiotici. Ukoliko je prisutna veća količina tečnosti između ovojnica, neophodno je njeno uklanjanje.

Uz konsultacije sa svojim ljekarom, možete koristiti i ovu biljnu terapiju:.

Jednu do dvije čajne kašičice bijelih rada preliti sa 2,5 dl prokuhane vode i ostaviti da odstoji desetak minuta. Piti 2-3 šolje dnevno. Još je efikasniji ukoliko se napitak pomiješa sa čajem od korijena maslačka (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending