Pratite nas

Poznati

Komšijske i kolegijalne Beskove pohvale Mirhadu Okanoviću: SAMO RIJETKI SMIJU OTPJEVATI BILKIĆEVU “SEVDALINKO PJESMO NAJMILIJA” (VIDEO)

Published

on

Objektiv našeg foto aparata nedavno je „ulovio“ dvojicu vogošćanskih komšija: Hamida Ragipovića Beska i Mirhada Okanovića. Obzirom da obojica izvrsno pjevaju neizbježna tema bila je muzika.

«Oni koji traže svoje mjesto na zvjezdanom estradnom nebu “osuđeni” su da međusobno razmjenjuju iskustva i jedni drugima pokazuju kako lakše prevazilaziti prepreke na putu do estradnog trona, kaže fotograf Mirhad Okanović, koji, u posljednje vrijeme, sve uspješnije korača i estradnim vodama. Besko je već dostigao svoje zvjezdane trenutke i čast mi je da imam priliku razgovarati sa jednim od najboljih pjevača post Safetovske generacije. Ja se tek pripremam za značajniji ulazak među one koje je ogrijalo sunce sreće te mi je svaki savjet dobro došao.

„Mirhad glasom i kvalitetom svog pjevanja podsjeća na rahmetli Zaima Imamovića, kaže Hamid Ragipović Besko. On tako umilno pjeva da bih ga neprekino mogao slušati danima.

Inače, Mirhad Okanović pjeva od kako zna za sebe. Više puta nastupio je na Festivalu narodne muzike „Sevdalinko u srcu te nosim“ u Tuzli, Festivalu sevdalinke u Jelahu, a zapjevao je i na ovogodišnjem „Sevdah festu“ u Bihaću. Iza sebe ima album, sa trideset pjesama, na kojem izvodi melodije naslonjene na našu tradicionalnu pjesmu sevdalinku. Uskoro na tržošte izbacuje i audio prjekat sa novim pjesmama koje je izvodio na dosadašnjim festivalskim feštama. (Naj portal/E.Muračević)

Poslušajte Mirhadovu izvedbu festivalske pjesme sa “Ilidže 72” koju je prvi put otpjevao raspjevani Bugojanac Nedeljko Bilkić. Stihove i meludiju je uradio Imset Alajbegović Šerbo. Pjesma je te godine osvojila prvu nagradu publike na Ilidži. Ovu bezvemensku pjesmu korektno je donio Okanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending