Pratite nas

Poznati

Tragom pjesme: MEHO PUZIĆ JE BUKVALNO UKRAO OD TOME HIT “O MAJKO MAJKO”

Published

on

Legendarni i jedan od najtiražnijih pjevača na prostorima bivše Jugoslavije bio je Meho Puzić. Nezvanično, u 45 – godišnjoj karijeri prodao je blizu deset miliona primjeraka ploča. Među prvima je dobio “zlatnu pticu” zagrebačkog Jugotona za prodatih million i po primjeraka.

Na svoj veliki diskografski uspjeh čekao je sedam godina. A on se desio za singl pločom, na kojoj su bile četiri pjesme. Naslovna je bila “O majko, majko”. Bilo je to 1969. godine. Na toj singlici vremenom se izdvojila kao antologijska i prelijepa pjesma “Volim majko sitoticu”.

Ova ploča je u rekordnom roku postala četiri puta zlatna. Za tri mjeseca je prodata u tiražu od preko 400.000 primjeraka.

Kada priča o svojim hitovima za druge, Toma je imao dvije verzije; jednu umjereniju za javnost, a drugu, veoma oporu u svojoj duši. On, zapravo, uopšte nije bio setan šzo je Meho snimio ovu pjesmu. Smatrao je da ga je prevario, čak o pokrao.

“Na “Ilidži”, 1969. godine, dobijem drugu nagradu publike. Već sam snimao ploče, ali “O, majko, majko” nisam nigdje stavljao. Nisam htio da se brukam. Em što je bila vezana za neku moju intimu, em što u nju nisam imao povjerenja. – pričao je za života legendarni TOma.

Za vrijeme ilidžanskog festival 69. godine, ode sa Mahom Puzićem i Kemalom Montenom na ručak kod Mehe Puzića. Tu se zapričaju, zapiju, Toma počne pjevušiti pjesme koje je imao na lageru. Između ostalih i o “Majko, majko”

Meho ustane i počne da vrišti. Krene da grli i ljubi Tomu. U roku od sedam dana je sve organizovao za snimanje. Angažovao je orkestar Ace Stepića. Mjesec dana kasnije pojavila se ploča u izdanju “Jugotona”. Tada je Toma shvatio da je imao hit, ali ga nije znao iskoristiti. Tek će kasnije I on snimiti ovu pjesmu.
Zanimljiovo je da je tercu na ovoj singlici pjevala Mehina supruga Hanka. Ona danas živi kao udovica. Prodala je kuću koju su sagradili za vrijeme Mehinog života, preselila se u manji stan. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending