Pratite nas

Zanimljivosti

Psiholog savjetuje žene: KRIVE STE, JER STE MUŽEVE RAZMAZILE!

Published

on

Psiholog Mihail Labkovski rekao je u jednom intervjuu da su žene krive za razmaženost njihovog muškarca, jer njihovi postupci negativno utiču na karakter muškarca i njegovo ponašanje. On je dao primjere tipično ženskog ponašanja koje kvari muškarca, te daje savjete kako da se izbjegnu ove zamke.

Zašto je važno jedinstvo:

“Recimo ovako: dijete dolazi u porodicu. Poslije prvih par dana, kada su uzbuđeni i prvobitni šok popušta, muž kaže ženi:”Dušo, sutra rano ustajem zbog posla, pusti me da spavam.” U 90% slučajeva žena će to uzeti zdravo za gotovo i učiniće sve da dijete noću ne ometa san svog oca. U posebnim prilikama čak će otići i u drugu sobu da spava kako bi muž imao neometan san. Njegova logika je jednostavna: on hrani porodicu, treba da se odmori. Kao da će, kada njen suprug ode na posao, i sama žena leći u krevet i oporavljati se od neprospavane noći.
A onda i vikendom taj čovjek spava neometano, jer mora da se odmori – radio je. Štaviše, ako za vikend muškarac izrazi želju da dijete stavi u kolica i prošeta sa njim po parku, biće heroj! Da li žena heroj zato što dva puta dnevno šeta sa djetetom svakog dana? Nije!

Shvatite da to dijete nije njeno lično, već je zajedničko!

Ali i u ovoj situaciji, avaj, kriva je žena, koja pomaže na svaki mogući način. Greška je što se ona toliko trudi, pa dolazi do odvajanja. Na jednoj strani su majka i dijete, dok je na drugoj strani otac. Vjerovatnoća da će otac i dijete u budućnosti imati blisku vezu, znatno je smanjena. Najstrašnije je to što porodica gubi osjećaj jedinstva, drugarstva. Ako majka obavlja sve zadatke, tu nema podrške supruga.

“Kada dijete može da prespava sa ocem, da ga on uzme?” pitaju me često žene. Odgovaram im: čim stignete iz bolnice. Nahrani dijete, višak mlijeka stavi u frižider i pravac frizer ili u šetnju sa drugaricom. To što će dijete sat ili dva da bude samo sa ocem, koristiće svima.

Tražeći od vas da ne radite, je znak da mu je stalo do vas?

Kada dijete napuni godinu dana, mama može da se vrati na posao, a dijete da krene u jaslice. I tu često muž kaže: “Zašto da radiš? Dobro zarađujem, brinem o porodici. Ti možeš da sjediš kod kuće.”

Prirodno, plata supruge biće niža jer je bila na bolovanju dvije godine, dok je njen suprug sve to vrijeme radio, napredovao… I ovdje je veoma važno da žena ne podlegne iskušenju.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri nagledao sam se dovoljno takvih žena koje su vjerovale mužu, a onda se on nakon 10 do 15 godina, spakovao i otišao. A ona je ostala bez karijere i posla, sa izgubljenim radnim vještinama u četrdesetoj godini, potpuno bespomoćna. I opet je dobro ako joj taj isti muškarac plaća alimentaciju, jer ima i gorih slučajeva.

Shvatite samo jednu jedinu stvar: tražeći od vas da ne radite, vaš čovjek NE brine o vama! On brine o sebi. Ovo je ili pokušaj da vas odvoji od socijalnih kontakata, zbog ljubomore ili da sakrije strah od neuspjeha, ili je jednostavno neurotičan i želi da vas potisne, da vas ponizi, stavi u drugi plan, uživajući u procesu.

Svaka, i to naglašavam, svaka žena koja godinama sjedi kod kuće i bavi se samo domaćinstvo i djecom, degradira se. To je neizbježno. I na kraju, čovjeku postaje dosadno sa svojom ženom, počinje da je smatra glupom, a zatim pravi korak ka razvodu. I samo da napomenem: u početku muškarac nije insistirao ni na čemu, žena je ta koja je sretno prihvatila mogućnost da ostane kod kuće.

Još jedan primjer: žene se često žale da su njihovi muževi vremenom postali stipse. Ako je rekao “o, kako je to skup restoran,” a vi ste odgovorili :”Idemo negdje drugdje,” to je to – izgubili ste.

Tačan odgovor bi bio: “Vjerovatno je ukusna hrana, hajde da probamo.”

Ako vam treba pomoć – recite mu, ako vam se ne dopada njegovo ponašanje – recite mu

Treća vrsta tipično ženskog ponašanja je “ja ću to sama”. Sama ću da operem veš, sama ću da skuham, dijete ću ja da stavim u krevet, ja ću da ga kupam, odmakni se, skloni se, ja ću to bolje, odmori se ti, ja ću sama… Vrlo brzo će se čovjek naviknuti na činjenicu da vama ne treba pomoć i bez griže savjesti će leći na krevet, dok ćeš ti da trčiš i sve sama radiš. Ponudi ti je pomoć, rekla si “nema potrebe” – njemu dovoljno.

U stvari, sve se svodi na to da ne morate da trpite! Ne treba sami da se podbacujete, ne morate da se podmećete, da popuštate. Ako vam treba pomoć – recite mu, ako vam se ne sviđa njegovo ponašanje – recite mu. Jednostavno! Muž će čuti i promijeniće svoje ponašanje. Ravnodušnost će nestati kao da je ni bilo nije.” (Prevod: Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending