Pratite nas

Zdravlje i ljepota

NESANICA: Sa čajem od banane spavat ćete kao beba (RECEPT)

Published

on

Ljubitelji banana znaju da, osim toga što su ukusne i zasitne, banane mogu biti sastojak hljeba ili palačinki, uz dodatak otopljene čokolade mogu postati savršen desert,super su opcija za užinu, a pritom su prepune dobrih vitamina i minerala.

Ali, jeste li znali da od banane možete napraviti ljekoviti čaj? Naime, kada patite od nesanice, a ne želite koristiti lijekove, čaj od banane je savršeno rješenje.
Magnezij koji sadrži opušta mišiće i tako umiruje tijelo, a ovaj prirodni napitak je odličan za miran i kvalitetan san. Čaju možete dodati malo cimeta ili kašičicu šećera za ljepši okus.

Kako napraviti čaj od banane?
Uzmite bananu, operite je i nemojte je guliti. Odsijecite krajeve i stavite je u pola litre ključale vode i kuhajte 10 minuta.

Kada se banana skuha, izvadite je, pustite čaj da se ohladi i to je to. Imate savršeni napitak da popijete prije spavanja. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending