Pratite nas

Poznati

FELJTON: Sve tajne Zdravka Čolića: ŽENILI SU GA DVADESETAK PUTA, “OTVARALI” FRIZERSKI SALON U CENTRU SARAJEVA… (3)

Published

on

Ovo je prvi feljton koji je objavljen o Zdravku Čoliću. Autor Zdravko Srkalović je u sarajevskom AS-u, koji je tada imao tiraž oko 350.000 primjeraka, predstavio Čolu u sedam veoma zanimljivih nastavaka, a u povodu desetogodišnje uspješne karijere, u kojoj je Čola postao miljenik masa.

Za vrijeme prvog uspona Zdravka Čolića dva su elementa popularnosti bila primarna – izuzetne glasovne mogućnosti i izuzetan izgled. Zdravko je postao idol tinejdžerki. To je bilo prvi put da se moglo govoriti o “histerijama” na koncertima. San velikog broja djevojaka bio je da se bar približe svom idolu, da ga dotaknu, poljube..

Stubišta nekadašnjeg Čolićevog stana u Zagrebačkoj ulici bilo je ispisano porukama “Zdravko volim te!” i slično. Ceh popularnosti je morao biti plaćen. Započela su uplitanja u privatni život, ako ga je Čolić uopšte mogao i imati. Samo jedna djevojka nije mogla posjedovati idola, jer ga je potajno svaka obožavateljica “zadržavala” za sebe.

U isto vrijeme započinju i glasine koje su štetile karijeri ovog pjevača. Riječ je o zlonamjenim glasinama koje su se iz nepoznatih izvora širile nevjerovatnom brzinom. Autoru ovih redova Čolić je svojevremeno rekao:

-Ne znam odakle su potekle sve te zlonamjerne priče, ali je očigledno da je nekome zasmetala moja velika popularnost!

“Ženidbe i razvodi”

Oni koji su lansirali te priče nisu razmišljali koliko u svemu tome ne samo da škode pjevaču, nego u isto vrijeme vrijeđaju i ličnost čovjeka, koji je po svom ponašanju i ozbiljnom pristupu mogao zapravo biti uzor velikom broju mladih. Ustvari kada se govori o tim glasinama za koje u sovijalnoj psihologiji ima još i naziv “rumorsi” dva si najznačajnija faktora vezana za njih.

KOlege i prijatelji: Zdravko Čolić, Jadranka Stojaković i Kemal Monteno

Jedan je senzacionalistički bez neke veće namjere vezane za “čaršijska” ogovaranja i “prognoziranja”, dok je drugi rezultat profesionalne zavisti Čolićevih kolega. Najeksploatisanija tema oko Čolića bila je vezana za njegov privatni život, za ljubavne “avanture“ i stalno prisutnu “ženidbu”. Prenosioci glasina do sada su najmanje 20 puta Zdravka tajno ženili i razvodili.

“Nevjeste” su po običaju bile poznate glumice pjevačoce, manekenke, balerine… Jer , kako bi bilo moguće da se idol oženi nekom od “običnih“ smrtnica. Estradni Olimp je veoma blizu onom mitskom.

“Marsel” za Zdravka

Čolićeva majka Stana priča da mnoge obožavateljke i po desetak puta tokom dana telefonom pozivaju njenog sina. Većina ih ponavlja već otrcanu rečenicu:
– On je mladić svake od nas, tako da ga jedna djevojka ne može posjedovati samo za sebe! A ja ga , vjerujte najviše obožavam!

Druga tema za ogovarnja vezana je je za enormne zarade. Tako da je za vrijeme renoviranja frizerskog salona “Marsel” u Titovoj ulici Sarajevom prostrujao glas da je to lokacija za Čolićev kafić, jer, zaboga ako iko treba u centru da ima prostranu ugostiteljsku radnju ko će biti drugi nego Zdravko Čolić.

Maliciozna ogovaranja često su vezana i za profesionalnu zavist. jer toliko perfidne i zlonamjerne glasine teško da bi mogao iko lansirati osim onih bliskih Zdravku Čoliću. Proturane su priče o “povezivanju” sa podzemjem, napadima homoseksualaca, novčanim mahinacijama i slično.

Već smo napomenuli da su autori tih glasina najmanje razmišljali o Čoliću – čovjeku umjetniku i akademskom građaninu.

Gladijatorska tema 20 stoljeća sretno ili manje sretno nazvana estrada ima i svoje ne baš fer “borce” . Nedavno je u prostorijama Privredne banke Nikola Borota pitao jednog novinara:
– Je li to Čolin producent Maksa Čatović stigao u Sarajevo sa punom torbom novca da potplati sed,u silu?

Dovoljno rečeno jer Borota nije poznat kao izrazito duhovit muzičar. (Naj portal)

PROČITAJTE SLIJEDEĆI NASTAVAK OVDJE:

FELJTON: Sve tajne Zdravka Čolića: PRVI PUT PUNI NAJVEĆI STADIONI U JUGI, KRAH FILMA “PJEVAM DANJU, PJEVAM NOĆU”(4)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending